Kurum Tarihçesi

Yavuz Sultan Selim İlkokulu Birecik Şanlıurfa

KURUMUN TARİHÇESİ

Bir ilkokul bir ortaokula sahip köyde halen hizmette olan ilkokul 1999 yılında yapılmıştır.

İlkokuldan sonra çocukların pek okumadığı bazılarının ise sırf ilköğretimi bitirsin diye okula gönderildikleri görülmüştür. 8 yıllık kesintisiz eğitim başladıktan sonra bu oranın yükseldiği görülmüştür. Köyde yüksek öğrenim tamamlayan kişi sayısı çok azdır.

Köyün geçim kaynağı tarım ve nakliyeciliğe dayanmaktadır. Köyümüz yaklaşık olarak 400 hane ve 5000 nufusü bulunmaktadır.

500 civarında öğrencisi olan okulda sık sık öğretmen değişmesi eğitimi olumsuz etkilemektedir.Devamsızlık oranı çok yüksektir. Sınıflarda 30 civarında öğrenci mevcudu olup tam gün eğitim verilmekte 19 derslik bulunmaktadır.Sınıf Kantinler, işlik odası ve öğretmenler odası dersliğe çevrilmiştir.23 öğretmen bulunmakta ve kadrolu hizmetlisi yoktur.

KURUMUN YAPISI

Yavuz Sultan Selim İlkokulu  Müdürlüğü kendine ait ana hizmet binasında: 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı,  1 Anasınıfı Öğretmeni, 16 Sınıf Öğretmeni,1 İngilizce Öğretmeni 1 Rehber Öğretmeni  hizmet vermektedir.

Toplam 23 personel hizmet vermektedir.504 öğrencisi bulunmaktadır.11 öğrencimiz çevre köylerden taşıma ile gelmektedir.

.

Okulumuzun ana binasında 17 Etkileşimli tahta bulunmaktadır.